របៀបបិទ UAC នៅក្នុង Windows 10

ការគ្រប់គ្រងគណនីអ្នកប្រើឬ UAC នៅក្នុងវីនដូ 10 ជូនដំណឹងអ្នកនៅពេលអ្នកចាប់ផ្តើមកម្មវិធីឬអនុវត្តសកម្មភាពដែលតម្រូវឱ្យមានសិទ្ធិគ្រប់គ្រងលើកុំព្យូទ័រ (ជាធម្មតាមានន័យថាកម្មវិធីឬសកម្មភាពនឹងផ្លាស់ប្តូរការកំណត់ប្រព័ន្ធឬឯកសារ) ។ នេះត្រូវបានធ្វើដើម្បីការពារអ្នកពីសកម្មភាពគ្រោះថ្នាក់ដែលមានសក្តានុពលនិងកម្មវិធីដែលអាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់កុំព្យូទ័រ។

តាមលំនាំដើម UAC ត្រូវបានបើកដំណើរការហើយតម្រូវឱ្យមានការបញ្ជាក់អំពីសកម្មភាពណាមួយដែលអាចប៉ះពាល់ដល់ប្រព័ន្ធប្រតិបត្តិការទោះយ៉ាងណាអ្នកអាចបិទ UAC ឬកំណត់រចនាសម្ព័ន្ធការជូនដំណឹងរបស់ខ្លួនក្នុងវិធីងាយស្រួល។ នៅចុងបញ្ចប់នៃសៀវភៅដៃក៏មានវីដេអូបង្ហាញពីមធ្យោបាយទាំងពីរដើម្បីបិទការត្រួតពិនិត្យគណនីវីនដូ 10 ។

ចំណាំ: បើសូម្បីតែការគ្រប់គ្រងគណនីត្រូវបានបិទក៏ដោយក៏កម្មវិធីមួយមិនចាប់ផ្តើមដោយសារដែលអ្នកគ្រប់គ្រងបានបិទដំណើរការកម្មវិធីនេះការណែនាំនេះគួរជួយ: កម្មវិធីត្រូវបានចាក់សោសម្រាប់គោលបំណងសន្ដិសុខក្នុង Windows 10 ។

បិទដំណើរការការគ្រប់គ្រងគណនីអ្នកប្រើប្រាស់ (UAC) នៅក្នុងផ្ទាំងបញ្ជា

វិធីដំបូងគឺត្រូវប្រើធាតុដែលត្រូវគ្នានៅក្នុងបន្ទះវត្ថុបញ្ជា Windows 10 ដើម្បីផ្លាស់ប្តូរការកំណត់សម្រាប់ការគ្រប់គ្រងគណនីអ្នកប្រើ។ ចុចកណ្ដុរស្ដាំលើម៉ឺនុយចាប់ផ្តើមហើយជ្រើសធាតុបន្ទះវត្ថុបញ្ជានៅក្នុងម៉ឺនុយបរិបទ។

នៅក្នុងបន្ទះវត្ថុបញ្ជានៅផ្នែកខាងលើខាងស្ដាំនៅក្នុង "មើល" វាល, ជ្រើស "រូបតំណាង" (មិនប្រភេទ) ហើយជ្រើស "គណនីអ្នកប្រើ" ។

នៅក្នុងបង្អួចបន្ទាប់ចុចលើធាតុ "ប្ដូរការកំណត់គណនី" (សកម្មភាពនេះទាមទារសិទ្ធិអ្នកគ្រប់គ្រង) ។ (អ្នកក៏អាចចូលទៅកាន់បង្អួចខាងស្តាំបានលឿនជាងមុន - ចុចគ្រាប់ចុច Win + R ហើយបញ្ចូល UserAccountControlSettings នៅក្នុង "រត់" បង្អួច, បន្ទាប់មកចុចបញ្ចូល) ។

ឥឡូវនេះអ្នកអាចកំណត់រចនាសម្ព័ន្ធការងាររបស់អ្នកប្រើត្រួតពិនិត្យដោយដៃឬបិទ UAC របស់ Windows 10 ដើម្បីមិនទទួលការជូនដំណឹងបន្ថែមទៀត។ គ្រាន់តែជ្រើសរើសយកជម្រើសមួយសម្រាប់ការបង្កើត UAC ដែលមានបួន។

  1. តែងតែជូនដំណឹងនៅពេលកម្មវិធីកំពុងព្យាយាមដំឡើងកម្មវិធីឬនៅពេលប្តូរការកំណត់កុំព្យូទ័រ - ជម្រើសដែលមានសុវត្ថិភាពបំផុតសម្រាប់សកម្មភាពណាមួយដែលអាចផ្លាស់ប្តូរអ្វីមួយក៏ដូចជាសកម្មភាពនៃកម្មវិធីភាគីទីបីអ្នកនឹងទទួលបានការជូនដំណឹងអំពីវា។ អ្នកប្រើប្រាស់ធម្មតា (មិនមែនអ្នកគ្រប់គ្រង) នឹងត្រូវបញ្ចូលពាក្យសម្ងាត់ដើម្បីបញ្ជាក់ពីសកម្មភាព។
  2. ជូនដំណឹងតែនៅពេលដែលកម្មវិធីព្យាយាមកែប្រែកុំព្យូទ័រ - ជម្រើសនេះត្រូវបានកំណត់តាមលំនាំដើមនៅក្នុង Windows 10 ។ វាមានន័យថាមានតែសកម្មភាពកម្មវិធីប៉ុណ្ណោះដែលត្រូវបានគ្រប់គ្រងប៉ុន្តែមិនមែនសកម្មភាពរបស់អ្នកប្រើទេ។
  3. ជូនដំណឹងតែប៉ុណ្ណោះនៅពេលដែលកម្មវិធីព្យាយាមកែប្រែលើកុំព្យូទ័រ (កុំធ្វើឱ្យផ្ទៃតុងងឹត) ។ ភាពខុសគ្នាពីកថាខណ្ឌមុនគឺថាផ្ទៃតុមិនត្រូវបានបិទបាំងឬរារាំងទេដែលក្នុងករណីខ្លះ (វីរុសមេរោគ Trojans) អាចជាការគំរាមកំហែងខាងសន្តិសុខ។
  4. កុំជូនដំណឹងដល់ខ្ញុំ - UAC ត្រូវបានបិទនិងមិនជូនដំណឹងអំពីការផ្លាស់ប្តូរកំព្យូទ័រណាមួយដែលបានផ្តួចផ្តើមដោយអ្នកឬកម្មវិធី។

ប្រសិនបើអ្នកសម្រេចចិត្តបិទ UAC ដែលមិនមែនជាការអនុវត្តន៍សុវត្ថិភាពទាំងអស់នោះអ្នកគួរតែប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់នៅពេលអនាគតពីព្រោះកម្មវិធីទាំងអស់នឹងមានសិទ្ធិចូលដំណើរការដូចគ្នាទៅនឹងប្រព័ន្ធដូចអ្នកដែរខណៈពេលដែល UAC នឹងមិនប្រាប់អ្នកប្រសិនបើអ្នក ពួកគេយកចិត្តទុកដាក់ខ្លាំងពេក។ និយាយម្យ៉ាងទៀតប្រសិនបើមូលហេតុនៃការបញ្ឈប់ UAC គ្រាន់តែមាននៅក្នុង "វារំខាន" ខ្ញុំសូមណែនាំឱ្យបើកវាវិញ។

ការផ្លាស់ប្តូរការកំណត់ UAC ក្នុងកម្មវិធីនិពន្ធចុះបញ្ជី

ការបិទ UAC និងការជ្រើសជម្រើសណាមួយសម្រាប់ដំណើរការ Windows 10 User Account Control ក៏អាចប្រើបានផងដែរដោយប្រើ Registry Editor (ដើម្បីដំណើរការវាចុច Win + R លើក្តារចុចហើយវាយ regedit) ។

ការកំណត់ UAC ត្រូវបានកំណត់ដោយគ្រាប់ចុចបញ្ជីឈ្មោះបីដែលមាននៅក្នុងផ្នែក កម្មវិធី HKEY_LOCAL_MACHINE Microsoft Windows CurrentVersion Policies System

ទៅកាន់ផ្នែកនេះនិងរកប៉ារ៉ាម៉ែត្រ DWORD ដូចខាងក្រោមនៅផ្នែកខាងស្ដាំនៃបង្អួច: PromptOnSecureDesktop, បើកដំណើរការ LUA, ConsentPromptBehaviorAdmin ។ អ្នកអាចផ្លាស់ប្ដូរតម្លៃរបស់ពួកវាដោយចុចទ្វេដង។ បន្ទាប់មកខ្ញុំដកស្រង់តម្លៃនៃកូនសោនីមួយៗក្នុងលំដាប់ដែលពួកគេត្រូវបានបញ្ជាក់សម្រាប់ជម្រើសផ្សេងគ្នាសម្រាប់ការរំលឹកការគ្រប់គ្រងគណនី។

  1. ជូនដំណឹងជារៀងរាល់ - 1, 1, 2 រៀងគ្នា។
  2. ជូនដំណឹងពេលកម្មវិធីព្យាយាមប្ដូរប៉ារ៉ាម៉ែត្រ (តម្លៃលំនាំដើម) - 1, 1, 5 ។
  3. ជូនដំណឹងដោយគ្មានការស្រអាប់លើអេក្រង់ - 0, 1, 5 ។
  4. បិទដំណើរការ UAC និងជូនដំណឹង - 0, 1, 0 ។

ខ្ញុំគិតថានរណាម្នាក់ដែលអាចណែនាំការបិទ UAC នៅក្រោមកាលៈទេសៈមួយចំនួននឹងអាចរកឃើញនូវអ្វីដែលជាអ្វីដែលវាមិនមែនជាការលំបាក។

របៀបបិទ UAC Windows 10 - វីដេអូ

ទាំងអស់ដូចគ្នា, តិចជាងបន្តិចហើយនៅពេលដូចគ្នានេះកាន់តែច្បាស់នៅក្នុងវីដេអូខាងក្រោម។

សរុបសេចក្តីខ្ញុំសូមរំលឹកអ្នកម្តងទៀត: ខ្ញុំមិនណែនាំអោយបិទការត្រួតពិនិត្យគណនីអ្នកប្រើនៅក្នុង Windows 10 ឬនៅក្នុងកំណែប្រព័ន្ធប្រតិបត្តិការផ្សេងទៀតទេលុះត្រាតែអ្នកពិតជាមិនដឹងថាអ្នកត្រូវការវាហើយក៏ជាអ្នកប្រើដែលមានបទពិសោធន៍ផងដែរ។

មើលវីដេអូ: How to take Screenshots in Windows 10 - How to Print Screen in Windows 10 (ខែកុម្ភៈ 2020).